Primeur voor Jeroen Breur. Albino meerval gevangen in de Biesbosch.

Jeroen Breur uit Lage Zwaluwe vangt met de hengel vanaf zijn boot, een mooie grote Europese albino meerval in de Biesbosch bij gemeente Drimmelen.

De Europese albino meerval was al wel bekend, maar voor de wateren binnen de gemeente Drimmelen is dit echt een primeur. Het was niet een hele grote volgens Jeroen, maar met 127 centimeter lengte van deze albino snor(de bijnaam voor een meerval), is dit toch weer een hele speciale vangst voor hem.

Jeroen Breur is opgeleid als kok, maar had een nog grotere hobby. Naast koken, slapen, eten en werken als kok was er één héle grote passie; vissen vanaf een bootje. Eerst dag en nacht alleen op pad of met maatjes, een paar hengels en eigen boot. Nu Jeroen zoveel ervaring had opgedaan, ging hij zichzelf verhuren als gids en kenner van de viswateren binnen het gebied; Geertruidenberg, Willemstad, Dordrecht en Werkendam. Zijn thuisbasis is de haven van Lage Zwaluwe.

De hobbyplek van Jeroen                                             Hengels klaar en takelen maar!

Deze uit de hand gelopen hobby ging nog weer een stap verder! De liefde voor het vissen op roofvis werd zijn belangrijkste drijfveer waarna hij al snel de keus maakte, om naast zijn werk een eenmansbedrijfje op te richten. Geweldig als je van je grootste hobby, voor een belangrijk deel je beroep kan maken. Jeroen meld, dat alle vangsten echt met zachte hand terug worden gezet.

Met deze passie heeft Jeroen zijn bedrijfje Predator Hunting Biesbosch opgestart, waarna hij al vrij snel een speciale ingerichte vis, jagers en powerboot aanschafte. Eentje met ideale stoelen en hengelstandaards voor de vissers. en zeer snel om zich vliegensvlug te kunnen verplaatsen naar andere en hopelijk betere visgronden.

Jeroen Breur met zijn nieuwe roofvis jagersboot.

 

Wikipedia; Europese Meerval.

Predator Hunting Biesbosch.

Lees hier ook artikel over de 13 jarige Rens Bos. Wat heb ik nu aan mijn haak?

Reacties