VV Zwaluwe JO19 wint ‘Halve Finale’ voor de districtsbeker!

Foto: Gerwin den Rooijen

Woensdagavond 18 april stond het treffen tussen VV Zwaluwe JO19-1 en RKSV Cluzona JO19-1 op het programma. Bij geweldige weersomstandigheden werd er om 19:30 afgetrapt voor deze halve bekerfinale op Sportpark De Kwarrehoek.

Na een wat aarzelend begin van beide kanten (waren het toch de zenuwen?) opende Zwaluwe na 9 minuten de score door een fraai afstandsschot. Cluzona kwam ook wat beter in de wedstrijd, maar juist op het moment dat Cluzona de betere ploeg werd scoorde Zwaluwe na een goed uitgespeelde aanval. Als het dan na een half uur 3-0 wordt, door een geplaatste vrije trap, lijkt de wedstrijd gespeeld.
Echter is er niets zeker in het voetbal. In de tweede helft had Zwaluwe moeite om onder de druk van Cluzona uit te voetballen. Als dan ook de kansen op 4-0 worden gemist dan weet je haast zeker dat het doelpunt nog aan de andere kant gaat vallen. 20 minuten na de rust viel inderdaad de 3-1, uit een scrimmage na ongelukkig wegwerken van een corner. Ondanks de druk van Cluzona hield Zwaluwe goed stand. De 3-2 viel uit een penalty diep in blessuretijd, maar dat bracht de overwinning van Zwaluwe niet meer in gevaar.

Op zaterdag 2 juni wordt de finale gespeeld, op neutraal terrein (locatie nog onbekend). Tegenstander zal WVV of Kloetinge zijn.

 

Reacties

0