Dorpskern en gemeenschap van Lage Zwaluwe is behoed voor de ‘Sloopkogel’.

De Gemeente Drimmelen geeft het gemeenschappelijke belang-stokje door aan horeca ondernemer Thea Leest van café ‘De Polderpub’ aan de Kerkstraat in Lage Zwaluwe.

Op donderdagavond 1 februari heeft Gemeente Drimmelen groen licht gegeven, om over te gaan tot de verkoop van gemeenschapshuis ‘Den Domp’ aan het Plantsoen 10 in Lage Zwaluwe. Na jaren lang overleg, onderbouwing, onderzoek en overdenken door beide partijen (en tegenpartijen), is de kogel door de kerk. Den Domp gaat binnenkort gerund worden door maatschappelijk verantwoorde ondernemers.

Deze voor de gemeente, oude en blijvende kostenpost in onderhoud en andere zaken, kan dus binnenkort geschrapt worden van de begroting. Ook slopen was een van de mogelijkheden, maar er was geen projectontwikkelaar die er brood in zag. Daarnaast zouden de verenigingen, die in dit gemeenschappelijk oude gebouw gehuisvest zijn in de kou komen te staan.

Thea vertelde, dat ze er helemaal voor gaat. De huidige verenigingen hebben al aangegeven, graag bij haar in Den Domp te willen blijven. Ze staat daar dan ook volledig achter. De verplichting vanuit de gemeente, om de clubs en verenigingen die al op deze locatie zaten voor 10 jaar binnenshuis te houden, is voor haar zeker als vanzelfsprekend!

Reacties