Foodblog ‘We want More-Itz’

Denk je aan More-Itz, dan denk je aan die chique zaak in Drimmelen met dat prachtige terras, pal aan het water. Maar wist je dat het bij More-Itz het hele jaar door genieten is? Wij mogen een selectie van de indrukwekkende kaart proeven… man oh man wat een verwennerij.

Going Wild!

We hebben meteen het clubgevoel zodra we de zaak betreden. Het restaurant is bijzonder smaakvol ingericht en door de prachtige verlichting kom je meteen in de juiste stemming. Op de achtergrond draait een DJ fijne plaatjes, het restaurant heeft mooie ruime tafels met heerlijke stoelen, het personeel is gedreven en vrolijk. We worden steeds enthousiaster. We nemen een kijkje in de uitgebreide menukaart en besluiten de keuze over te laten aan onze gastvrouw. Ze adviseert ons to GO WILD!

Voor

Het eerste gerecht is ‘hert & cantharellen’ en valt meteen enorm goed in de smaak. Het dun gesneden hertenfilet is prachtig rare/medium rare gegrild en wordt geserveerd met verse cranberries, cantharellen en een mooie balsamico. Onze gastvrouw Noey adviseert hierbij een rode wijn die overeind blijft naast dit krachtig gerecht, een Cabriz Tinto. Deze kruidige Portugees heeft veel hout gehad en is met zijn tonen van donker fruit en kersenpit inderdaad een goede begeleider bij deze wildcarpaccio.

Zelden heb ik een soep op die zo lekker is als deze ‘paddestoelen crèmesoep’. Op ons bord een schuim van crème fraîche en flinterdunne spekjes, met daarop een aan tafel geserveerde rijke soep, romig en barstensvol smaak door de akkerchampignon, cantharellen, eekhoorntjesbrood en bundelzwam. Wow! De herfst op je bord! De Cabriz Tinto is nog steeds een mooie begeleider bij de aardse smaken van de paddestoelen.

Hoofd

Het team van More-Itz wil ons een aantal hoofdgerechten van de kaart laten proeven, de ‘Chef’s Special’. it’s a hard job but someone’s gotta do it. Een indrukwekkend opgemaakt bord met hertenstoof, hazenfilet en hertenfilet arriveert. Het kruidig stoofpotje is zacht gegaard geeft met de rode kool met kaneel een heerlijke warme herfstsmaak. De filet van haas is een eigenwijs en krachtig stukje vlees , perfect gegaard en goed voor de ultieme wildkick! De hertenfilet is kort gegrild en botermals. Een mooie krachtige rode wijnsaus en verse geblancheerde seizoensgroenten maken het gerecht compleet.

Hierbij laten wij ons een Delaire Graff Estate Botmaskop inschenken. Alleen al het intens aroma van deze Zuid Afrikaanse Stellenbosch is onweerstaanbaar. Deze blend heeft behalve Cabernet Sauvignon ook Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot en Malbec en heeft 16 maanden gegist op Frans eikenhout. Love it!

Na

Ons dessert bestaat uit een de Millionaire’s cake, stoofpeertjes, kaneelijs en een tarte tartin. We moeten jammer genoeg de lekkere dessertwijnen die we op de kaart zien afslaan, we moeten nog rijden, dus we gaan voor een kop verse rooibosthee. De heerlijke tarte tartin van appel is lauwwarm en maakt samen met het kaneelijs en de gestoofde peertjes in rode wijn een topcombi. De Millionaire’s cake is met zijn krokante chocolade, biscuit en zachte karamel een zoete droom die uitkomt.

More…

We moeten even bijkomen van alle indrukken. Wat een geweldig uitzicht heb je hier, en wat is de zaak groot! We zien stelletjes intiem dineren, maar ook families en vriendengroepen die gezellig borrelen. We nemen stiekem boven nog een kijkje. Hier kun je een goed feestje vieren! We horen van Noey dat hier inderdaad veel feesten en ook bruiloften worden gevierd, maar ook dat bedrijven hier vergaderen.

Op de kaart zien we mooie lunchgerechten, en wat ons meteen opvalt is dat de prijzen ons meevallen. Zo zien we onze overheerlijke paddestoelensoep voor 9 euro, en die lekker Cabriz Tinto voor 28 euro per fles. We nemen nog even een kijkje in de keuken. Amai wat een bazen om op dit niveau te koken!

We geven toe dat ook wij wat bevooroordeeld waren; More-Itz, dat is toch de Côte d’Azur van Drimmelen? Het is inderdaad exclusief en luxueus, maar wel voor iedereen toegankelijk. Je betaalt misschien iets meer maar je krijgt véél meer! Hier draait alles om de totaalbeleving. Team van More-Itz, bedankt voor deze fantastische avond, tot snel weer. We want More-Itz!

  • Contactgegevens van More-Itz |  Bekijk de fotoserie

Meer Foodblogs

[Restaurant Onze Kerk]  [De Buren]

 

Reacties

0