Tapas eten bij De Buren is als een avondje uit

We hebben er al veel over gehoord; onbeperkt Tapas eten bij De Buren in Terheijden. Tijd om te gaan proeven dus. Het is een miezerige avond als we letterlijk binnenwaaien. Donderdagavond zes uur, maar de zaak zit nu al bijna vol. We zijn dus niet de enige die De Buren weten te vinden voor een avond culinair genieten.

Om op te warmen raadt gastheer Sander Fuik ons de Merlot aan. Deze huiswijn van wijnhuis Monterre is toegankelijk met veel rood fruit, maar toch krachtig genoeg om alle mooie gerechten die gaan volgen met smaak te begeleiden. We krijgen een uitleg over de kaart, voor een vast bedrag kun je onbeperkt kleine gerechten bestellen. Je kunt meerdere van deze to-share gerechten per gang bestellen. We zien starters, vis, salades, mooie vleesgerechten, groenten en veel meer.

Wij beginnen met het ‘ huisgemaakt paprikasoepje’ en de ‘ossenhaas carpaccio’ met naar keuze pesto of truffeldressing. Het soepje is zacht van smaak, met de kaastengel omwikkeld met Serranoham een mooie combi. De carpaccio is mooi dun gesneden, goed op smaak en is met de Grana Padano en pijnboompitjes een klassieker. De zachte truffelmayonaise maakt dit gerechtje af.

De ‘minipasteitjes met kipragout’ arriveren. De vier kleine knapperige pasteitjes zijn gevuld met een mooi gekruide huisgemaakte ragout. Die happen lekker weg! Ook heel fijn, alle warme warme gerechten worden geserveerd op voorverwarmde borden.

We zijn benieuwd naar de ‘Ossenhaaspuntjes afgelakt met Jack Daniels-saus’, we bestellen er ook de ‘gambasticks met chilisaus’ bij. De mooie stukken ossenhaas zijn zo mals dat onze messen er bijna doorheen glijden, de sesam en de saus van Jack Daniels geeft het gerecht een stoere twist. Een heerlijke combinatie. De gambasticks zijn zoals we hadden gehoopt, krokant met een malse vulling. Samen met de chilisaus is dit gerechtje een schot in de roos.

De sfeer bij De buren kun je het best omschrijven als huiselijk, gezellig, warm. Bij de antieke potkachel, de zachte verlichting en heerlijke oude rock&roll op de achtergrond voel je je snel op gemak. Sander: “Sinds 6 jaar ben ik eigenaar van deze zaak en hiervoor werkte ik ook in de horeca. Ik kom oorspronkelijk uit Hooge Zwaluwe maar woon nu in Terheijden. We merken dat veel mensen het fijn vinden om in een rustige setting lang te tafelen. Dit Tapas concept is erg populair want voor iedereen is er genoeg keuze op de kaart. De bedoeling is ook dat je op je gemak geniet van de gerechten, en niet binnen een uur weer weg bent. Een avondje uit dus.” Dat lukt aardig Sander, wij zitten hier prima. We zijn klaar voor onze volgende gang.

We zijn benieuwd naar de ‘garnalenkroketjes met cocktailsaus’ en de ‘Serrano hamkroketjes’. Met de lekkere Merlot erbij voelt het als borrelen. De kroketjes zijn versgebakken, krokant met een mooie vulling. ‘Love me do’ zingen de Beatles op de achtergrond. Nou, wij houden ervan! Ondertussen brengt Luc ons de volgende ronde.

We willen de ‘huisgemaakte frieten’ proberen, erbij nemen we de ‘varkenshaas met satésaus’. De verse friet is mooi gebakken, de varkenshaas mals, en de satésaus lekker op smaak. Friet en saté, en combinatie die het altijd goed doet. Wel belangrijk dat het vlees van goede kwaliteit is, en dat is deze verse varkenshaas. Complimenten voor de kok.

In de volgende gang gaan wij voor de  ‘gegratineerde witlof met jonge kaas’, ‘gegratineerde tacobootjes met gehakt en groenten’ en de ‘tagliatelle met garnaaltjes’. De traditionele witlof wordt geserveerd met een verrassende soya saus. De tacobootjes zijn krokant en rijkgevuld. De tagliatelle komt met een heerlijke huisgemaakte pestoroomsaus en daarover gesnipperde Grana Padanokaas. Met de malse garnalen erbij is dit een prachtig gerecht.

Na zoveel moois is het tijd voor de finale; het dessert. We gaan voor ‘De Buren Trio’; een halve brownie, een stukje witte chocoladetaartje, vers fruit, slagroom en naar keuze een crème brûlée of een bolletje ijs. De brownie is van luchtig deeg met een mooie volle chocoladesaus en een lichtknapperig korstje. Het taartje is zacht en romig van smaak met een lekkere koekbodem. De crème brûlée is zoals we hem het liefst eten, een romige lauwe custard met een krokant gebrande suikerkorst.

We genieten nog even na met een kamille en een rooibos-sinaasappel thee. Chapeau voor dit jong team; zorgzame bediening, goed eten, gezelligheid. Het plaatje klopt. Er wordt regelmatig gevraagd of alles nog naar wens is. Er wordt de hele avond water geschonken, zo hoort het eigenlijk. De huiswijn is van prima kwaliteit en kost 3,25 euro per glas. Dat zijn allemaal meer dan schappelijke prijzen. Wij zijn enorm in de watten gelegd vanavond, en komen zeker nog eens terug! Team van De Buren, bedankt voor deze culinaire en gezellige avond.

Wil jij ook onbeperkt Tapas eten bij De Buren, reserveer dan op tijd.

Tapas *

  • woensdag & donderdag    25,75 pp
  • vrijdag                                27,75 pp
  • zaterdag                            29,75 pp
  • zondag                              26,75 pp

*exclusief dessert

  • Contactgegevens van De Buren  |  Meer foto’s in de Fotoserie

 

 

'

Reacties

gallery
26621
We hebben er al veel over gehoord; onbeperkt Tapas eten bij De Buren in Terheijden.
https://drimmelen.nieuws.nl/nieuwsberichten/26621/tapas-eten-buren-is-als-avondje/
2017-09-16T10:12:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2017/09/16085016/De-Buren-15.jpg
Foodblogs, Nieuws, Terheijden