Madese weekmarkt vanaf volgende week op het Raadhuisplein

Foto: redactie

Vanaf 7 oktober is de weekmarkt van Made te vinden op het Raadhuisplein. Het college heeft dit besluit genomen nu blijkt dat zowel marktondernemers, centrumondernemers en (niet in de laatste plaats) de bezoekers de voorkeur geven aan dit plein.

Omdat de Marktstraat opnieuw werd ingericht moest de weekmarkt eerder dit jaar uitwijken naar het Raadhuisplein, zo laat de gemeente weten. Dit beviel de marktondernemers zo goed dat er gevraagd werd of dit de vaste plek voor de markt kon worden. Ook marktbezoekers hadden aangegeven dat ze markt op het Raadhuisplein erg sfeervol vonden.

Proefopstellingen en intensief overleg
Eind juli keerde de markt volgens planning weer terug naar de Marktstraat. In de weken die volgden is gewerkt met een aantal proefopstellingen van de kramen in de Marktstraat en heeft de gemeente intensief overleg gevoerd met alle betrokkenen.

Ondanks aanpassingen bleef het overgrote deel van de marktondernemers de voorkeur geven aan het Raadhuisplein. Ook winkeliers zagen voordelen: door de verplaatsing worden hun zaken beter bereikbaar. Bruisend Made gaf na een peiling onder hun leden de voorkeur aan de markt op het Raadhuisplein. Dit omdat ze zuinig willen zijn op de weekmarkt en het Raadhuisplein een betere plek is voor een vitale markt.

‘Aantrekkelijke weekmarkt’
Wethouder Lieke Schuitmaker (economie), is tevreden met het besluit: “Dit betekent dat de Marktstraat haar naamgever kwijtraakt aan het Raadhuisplein, maar dat Made een gezellige en aantrekkelijke weekmarkt houdt op een plek die iedereen aanspreekt en waar onze inwoners met veel plezier hun inkopen kunnen doen.”

Reacties