Pinautomaat bij bushalte gemeentehuis blijft

Het plaatsen van de pinautomaat bij de bushalte voor het gemeentehuis stuit veel inwoners tegen de borst. De locatie voelt niet veilig omdat het niet mogelijk is dichtbij te parkeren door de huidige bussluis. (Kort) parkeren is hier namelijk niet toegestaan. Parkeren op de parkeerplaats van het gemeentehuis, wat door de gemeente wordt geadviseerd, is voor inwoners en ondernemers met veel geld bij zich te ver lopen. Ondanks de vragen die door VVD Drimmelen zijn gesteld heeft het College besloten deze locatie toch aan te houden.

Plofkraak

De gemeente laat weten dat deze locatie in nauw overleg met de Rabobank is bepaald en dat deze voldoet aan het beleid: er is camerabeveiliging en de automaat heeft verlichting.  Andere locaties zijn onderzocht maar niet geschikter bevonden. Door het gevaar van een plofkraak mag een pinautomaat niet te dicht bij woningen staan, daardoor viel onder andere het Raadhuisplein af. Ook moet er rekening gehouden worden met kabels en leidingen en de verkeersveiligheid mag niet in gevaar komen.

VVD Drimmelen

Wij vragen Tim Simons van VVD Drimmelen om een reactie:

“Ik baal er van dat de gemeente en de Rabobank samen niet tot een betere plek kunnen komen. Je zou toch verwachten als je twee slimme partijen bij elkaar zet, ze ook met een goede oplossing komen. We zijn blij dat naar aanleiding van onze vragen meer verlichting geplaatst gaat worden, maar dat is nog geen oplossing voor de slechte bereikbaarheid van de plek. Denk aan ouders met kinderwagens of ouderen die slechter te been zijn.

 

Het gaat om een grote ruimte, dus misschien is het ook mogelijk parkeerplekken te realiseren naast de pinautomaat. We hopen dat de gemeente en de Rabobank nog eens kritisch willen kijken naar de locatie en wat doen met de zorgen van onze inwoners en de VVD. Veel inwoners hebben wij ons ook alternatieve locaties genoemd. Er zijn dus ook genoeg mensen bereid mee te denken over een oplossing.”

Reacties