Een zwemdiploma voor 70 kinderen uit Drimmelen

Foto: Zwembad Van geloof

Afgelopen zondag 7 april zijn 70 zwemmertjes geslaagd voor het zwem-ABC volgens de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid bij zwemschool Van Geloof. Zwemschool van Geloof was verheugd over de aanwezigheid afgevaardigde van de Nationale Raad Zwemveiligheid mevrouw Grace Verboom die steekproefsgewijs komt controleren of de organisatie, de zwemtechniek maar nog belangrijker de zwemveiligheid van de diplomazwemmers op het niveau is dat staat voor de Nationale Norm Zwemveilig.

Controle op zwemniveau en veiligheid

Toch wel trots met het compliment van “dat ik erg tevreden mag zijn met deze resultaten” gaf aan dat alles super dik in orde is bij zwemschool Van Geloof! Alle kinderen zijn met vlag en wimpel geslaagd! Enkele leuke bijkomstigheden: 2 dames, Esmee en Anna, zwommen diploma omdat ze op het CIOS in het bezit dienen te zijn van het C-diploma. Kristel wil de politie opleiding volgen en kwam daarvoor speciaal terug om B en C te halen. Broer Koerd-Jan (ja die van kinderen voor kinderen) vond het eigenlijk ook wel erg leuk om met zijn zus en neefje Siem te gaan zwemmen en haakte ook aan. Het zwemdiploma van de NRZ, het grootste Nationale zwemdiploma is het enige zwemdiploma dat gecontroleerd word op o.a. zwemniveau en zwemveiligheid.

Ook de zwemschool aangesloten bij de NRZ dient in het bezit te zijn van een licentie waarbij alle wet en regelgeving, benodigde kwalificaties, (herhaling) cursussen etc. (ieder jaar) worden gecontroleerd. Hierdoor kunnen ouders/verzorgers er van op aan dat de aangesloten zwemschool voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan goed zwemonderwijs waarbij goed leren /kunnen zwemmen en zwemveiligheid voorop staat.

Voor het A diploma zijn geslaagd:

Benthe J. Geerlings, Rosalie Musterd, Flore Postema, Naufal Yassir, Daan Bakker, Lisa den Ridder, Fleur van Meer, Lizzy Luijten, Louize Mathon, Kyano Lang, Bram Tensen, Mats de Jong, Cas de Peuter, Tom Dekkers, Shannon van Iersel, Bibi Kooi, Yuka van der Pluijm, Taylor Roovers, Floris Bink, Bram van Meel, Tim van Dongen, Siem Akkermans, Jim van der Westen en Pax van Vugt.

Voor het B diploma zijn geslaagd:

Pim Hoeve, Thijs Weggeman, Bibi de Craen (ziek), Lizzy Looij, Bryan Janssens, Jenna Kerremans, Sjoerd van Kaam (ziek), Sam Meeuwissen, Maudy Loonen, Julia Huitema, Lies Dudok, Sophie van gils, Floor Biemans, Elin van Meel, Lucas van den Bos, Aron Huitema en Dina Noufal.

Voor het C diploma zijn geslaagd:

Roos van Ginneken, Niek van Gils, Thomas van dongen, Wessel van Fessem, Tess van Iren, Mathijs van der Werf, Finn Lips, Siem Zeestraten, Anoa Reurings, Lars Taks, Bram den Dunnen, Ruben Vellekoop, Demi Den Braanker, Sandro Beccaro, Maurits Vermeulen, Evi Bijl, Luuk Brenters, Zain Ahmad Al Ali, Jane van den Diepstraten, Mariam Fofana, Kristel Nooijens, Esmee Broeders, Anna Veldhuizen, Noortje Benschop, Koert-Jan Nooijens en Nienke den Dunnen.

Nogmaals van harte gefeliciteerd namens Zwemschool Van Geloof Zwemdiploma A staat voor: vaardigheden beheerst voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma B staat voor: vaardigheden beheerst voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling). Zwemdiploma C is de Nationale Norm Zwemveiligheid en staat voor: vaardigheden beheerst een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee).

'

Reacties

article
50805
Afgelopen zondag 7 april zijn 70 zwemmertjes geslaagd voor het zwem-ABC volgens de nieuwe Nationale
https://drimmelen.nieuws.nl/made/50805/een-zwemdiploma-voor-70-kinderen-uit-drimmelen/
2019-04-08T21:34:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2019/04/08213159/zwem-hoofd.jpg
zwembad van 't geloof, zwemdiploma
Made