Biljartvereniging Poedels 1 hebben als leeuwen gestreden op de landelijke KNBB finales C3

Afgelopen zondag 24 juni heeft het eerste team van Biljartvereniging de Poedels, spelend bij Café de Polderpub, Kerkstraat 6 te Lage Zwaluwe, de Landelijke KNBB finales klasse C3 gespeeld in Nieuwegein.

Op zondag 24 juni hebben de spelers en de schrijvers van ons eerste team zich al om 7 uur ’s ochtends verzameld in het thuishonk van Biljartvereniging de Poedels, Café de Polderpub, Kerkstraat 6 te Lage Zwaluwe en na het eten van de beloofde Brabantse worstenbroodjes is het hele gezelschap onderweg gegaan naar Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Onderweg kwamen we bij Gorinchem nog iets tegen wat je tegenwoordig niet vaak meer ziet, een openstaande brug. Gelukkig zakte deze brug weer snel in, zodat Poedels 1 toch nog voor half negen in Nieuwegein was, op tijd om zich aan te melden voor de Landelijke finales C3. Van de 680 team die zich afgelopen seizoen hadden ingeschreven in één van de C3 competities van de KNBB hadden de 16 beste teams zich geplaatst voor deze Landelijke finale.

Foto: Manon Leest

 

De 16 beste C3 teams van Nederland werden opgesplitst in 4 poule en ons eerste team werd ingedeeld in de eerste poule waarin zij het op moesten nemen tegen de biljartverenigingen N.H.D. uit Noord Hollandse Zwaag, de Nieuwe Jutter uit Utrecht en Old Inn uit het Groningse Woldendorp. Helaas waren de Poedels vandaag niet in erg goede doen, want haar tegenstanders waren beter en gewiekster dan onze spelers Jack Leest, Gert-Jan Kavelaars, Pierre Slootmans en kroegbaas van de Polderpub Frans Wintermans. Van de 9 gespeelde partijen wisten onze poedels er slechts 3 te winnen en daardoor 2 wedstrijdpunten te behalen. Jammerlijk was dit niet voldoende om door te stromen naar de halve finales en de Poedels eindigde als 14e. Niet slecht natuurlijk als we in aanmerking nemen dat er dit jaar 680 teams in de C3 klasse meegespeeld hebben.

Komende vrijdag 29 juni worden de halve finale wedstrijden van het Zwaluws Koppeltoernooi gespeeld bij Café de Polderpub en Café Ligthart. Kom in één of in beide cafés kijken naar deze halve finale wedstrijden en moedig je favoriete koppel aan! Koop dan ook je lootjes voor de grote Zwaluws Koppeltoernooi Loterij en ding mee naar één van de mooie prijzen die we te verloten hebben. Van diverse ondernemers in en rond Lage Zwaluwe hebben we al prachtige prijzen mogen ontvangen om te verloten, dus doe mee en win één van deze mooie prijzen. Te winnen zijn prachtige rondvaarttochten van de Zilvermeeuw, dinerbonnen van Hier is ’t en Cafetaria de Zwaluw, bloemenbonnen van Bloem77, gratis APK’s bij Garage Dudok, een picknick in de Biesbosch, een taartbon van de Bakker enzovoort enzovoort enzovoort. De trekking van de loterij is op de finalemiddag die op 8 juli vanaf 14:00 uur gespeeld wordt bij de Polderpub.

Mocht je nou ook eens een keertje willen biljarten, schroom je eigen niet om eens een kijkje te nemen bij Café de Polderpub wanneer de Poedels een thuiswedstrijd aan het spelen zijn. In de agenda van dit weekblad wordt regelmatig aangekondigd wanneer er gebiljart wordt bij de Polderpub. Ook kan je altijd informatie inwinnen bij barman Frans en barvrouw Thea, zij zullen je graag willen inlichten over de biljartmogelijkheden.

Marco Weeland
BV De Poedels

Reacties