De blog van Huib

Foto: pexels

Een paar dagen terug zag ik vele goed bedoelde, maar toch wat achterhaalde bezigheden van verschillende politieke partijen. Allemaal leuk bedacht en zeker niet verkeerd, laten we dat voorop stellen. Maar zijn er geen belangrijkere zaken te doen?

Ook in ons dorp Lage Zwaluwe waren wat groeperingen actief. Wel jammer dat zij vaak tegengewerkt worden door weer andere, van die grote en wat zelfgenoegzame jongens, wat ook nog als een natuurkracht wordt gezien. Niettemin gaat het nog steeds bergafwaarts met ons klein maar prachtig dorpje aan de rivier! Ondernemers die naar elders vertrekken, enerzijds gedwongen en anderzijds bij gebrek aan expansie.

Daar is veel winst te behalen, maar helaas voelt geen enkele actievoerende politieker zich geroepen om een hand uit te steken zoals vroeger wel werd gedaan. Toen had men in elke straat diverse neringen. Of het nu een pettenverkoop van Huibertje Kooimans of een teer en carboleum handeltje van Anton Evegaars was. Het was er allemaal en je kon er om gaan indien nodig.

Als ik vanaf de jaarwisseling hoor en zie dat er binnenkort weer 4 bedrijfjes vertrekken of sluiten, dan huiver ik hier van. Wat zal er hier over 10 jaar nog zijn. Misschien zijn er jonge mensen die graag een onderneming willen opstarten, maar die zo demotiverend worden behandeld door instanties. Instanties die eigenlijk beter moesten weten .

Vaak zijn de mensen zo moedeloos en gedemotiveerd gemaakt, dat de zin van het ondernemen totaal verloren is geraakt. Het lijkt tegenwoordig dat je geen ondernemer meer bent, maar een administrateur voor de vele (domme) organisaties die erbij verzonnen zijn en geen meerwaarde bieden. Wel jammer voor eenieder, die de leefbaarheid van een gemeenschap een warm hart toedragen.

Waar is die plaatselijke club gebleven van een aantal jaren terug, die opgericht zou zijn om Lage Zwaluwe weer nieuw leven in te blazen. Vele dorpsgenoten hadden hier wel wat hoop op gevestigd. Opgelost vermoedelijk en nooit niks meer van vernomen. Reusachtige plannen waren er, dat wel. Wat gedaan werd; een bloembolletje hier een bloembolletje daar. Allemaal best leuk maar daar bleef het bij. Het zal ook daarbij blijven is de verwachting. De malle molen van de regels en demotivatie zal ook die club vermalen hebben. Toch ik heb nog vertrouwen (karma is a bitch). Maar als het zo doorgaat zal de rekening een keer gepresenteerd worden, want deze manier van doen blijft niet ongestraft.

Was getekend. Huibert Evegaars

Reacties

article
36211
Een paar dagen terug zag ik vele goed bedoelde, maar toch wat achterhaalde bezigheden van
https://drimmelen.nieuws.nl/lage-zwaluwe/36211/de-blog-van-huib/
2018-03-13T07:33:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2017/03/13073010/huibert.jpg
huib, huibert, huibert evegaars
Lage Zwaluwe