Snelheidsmeterspaarpot Kerkdijk Hooge Zwaluwe in gebruik genomen

Op 7 januari om 16.00u is door wethouder Jan-Willem Stoop, in het kader van de provinciale actie ‘NUL Verkeersdoden Brabant’, de snelheidsmeterspaarpot in werking gesteld.

Geen snelheidsmeter die boetes oplevert, maar een die goed weggedrag beloont! Iedere weggebruiker die zich hier aan de maximumsnelheid houdt zorgt ervoor dat een klein bedrag, gedoneerd door provincie Noord-Brabant, aan de spaarpot wordt toegevoegd, wat meteen op de meter te zien is. “Dat bedrag kan oplopen tot een maximum van € 2000”, aldus Melissa Simons (beleidsmedewerker Verkeer & Vervoer) van gemeente Drimmelen.

Jan van Alphen en wethouder Jan-Willem Stoop passeren de snelheidsmeterspaarpot
Jan van Alphen en wethouder Jan-Willem Stoop passeren de snelheidsmeterspaarpot

86% rijdt te snel

De bijzondere meter, die ter hoogte van Kerkdijk 37 geplaatst is, werd voor het eerst ingezet in Helmond waar op een 30-km zone 64% van de weggebruikers te snel reed. Na plaatsing daalde het aantal snelheidsovertreders aanzienlijk én werd er een bedrag van zo’n € 500 gespaard. Op de Kerkdijk, waar op de locatie van de meter de maximumsnelheid 30 km/u bedraagt, reed 86% van het verkeer tot nu toe te snel. Daarom is deze locatie gekozen door de gemeente in samenwerking met bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar.

Links: Jan van Alphen (bewonersgroep Voor Mekaar)
Links: Jan van Alphen (bewonersgroep Voor Mekaar)

Lokaal doel

De snelheidsmeterspaarpot zal maximaal 4 weken in gebruik zijn. Hopelijk kan ook hier een mooi bedrag gespaard worden. Het gespaarde geldbedrag wordt geheel besteed aan een lokaal doel of project ten behoeve van de inwoners van Hooge Zwaluwe en Helkant. Heb je een idee waaraan dit geld besteed kan worden, stuur dan een mail naar [email protected]

Reacties