Gratis kennismakingslessen zenmeditatie in Hooge Zwaluwe

Foto: Ineke Verkuijl

In de weekenden van 18, 19 en 25, 26 augustus bestaat de mogelijkheid in een gratis proefles te ervaren wat zen kan bewerkstelligen. De proefles van 18 augustus is reeds vol geboekt.

Zen meditatie is mentale fitness. Vaak is het druk in ons hoofd. Met meditatie leer je deze drukte op te merken en terug te keren naar wat je nu doet. Dit brengt meer rust en ontspanning. Docente is Ineke Verkuijl (59). In 1990 is ze in Zaltbommel in aanraking gekomen met zenmeditatie in het Dürckheimhuis ten tijde van haar studie biodynamische psychologie. Het leven gaf haar in die tijd het gevoel nogal eens te kort te schieten. Dat kwam niet in de laatste plaats door het opvoeden van haar twee levendige kinderen. Ze zocht en vond in zenmeditatie een rustpunt voor zichzelf.

Verkuijl woont sinds 1993 in Hooge Zwaluwe. Ze heeft een lange onderwijsgeschiedenis achter zich.
Een paar jaar geleden kampte Verkuijl met ernstige slaapproblemen. “Ik mediteerde nog steeds en het hielp me om open te blijven kijken. Maar doordat ik me met hardlopen een marathonmentaliteit eigen had gemaakt, rekte ik mijn grenzen zover op dat een dreigende burn-out op de loer lag”.

Tijd om opnieuw een andere richting in te slaan. “Ik merkte dat ik algauw weer beter sliep, minder vaak overliep van prikkels en langzamerhand weer energie en vertrouwen kreeg. Mijn laatste werkgever gaf me de kans om een opleiding te volgen bij Zen.nl. Daardoor vond ik al gauw een goede zenleraar en -coach”. Ze mag zich nu zelf sinds 2017 gediplomeerd zenleraar en -coach noemen.

“In de introductiecursus gaat het vooral over de praktische toepasbaarheid en efficiëntie van meditatie en ik besteed ook kort aandacht aan de oorsprong van zen”. De gratis proeflessen geven een goede indruk om zen te ervaren. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website.

 

'

Reacties

article
43257
In de weekenden van 18, 19 en 25, 26 augustus bestaat de mogelijkheid in een
https://drimmelen.nieuws.nl/hooge-zwaluwe/43257/gratis-kennismakingslessen-zenmeditatie-hooge-zwaluwe/
2018-08-18T11:01:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2018/08/18110041/noname.jpeg
Hooge Zwaluwe