50-Jarig jubileum van Die Bayerische Dorfkapelle bij De Zonzeel 7 april

Die Bayerische Dorfkapelle
Foto: Kees Hessels

In 2018 bestaat Die Bayerische Dorfkapelle 50 jaar. Dit gaan wij vieren op 7 april in De Zonzeel Hooge Zwaluwe. De toegang is gratis.

De voorbereidingen zijn in volle gang, en het belooft een gezellig muzikale middag/avond te worden. Het programma van de deelnemende kapellen is al rond. En wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat wij een mooi gevarieerd programma hebben met bekende kapellen uit Nederland en België.

Eerste foto uit 1969 van toen nog ‘De Dorsvlegels’; Voor van links naar rechts; Marcel Hoeven, Henk Heinen, Kees van de Andel, Bert Jaspers en Jos Koreman. Achter van links naar rechts; Kees Dominie, Johan Koreman, Ad Pals, Jan Kerstens, Jaap van Geel, Kees Schoones en Arjaan Flipsen.
Circa 40 jaar terug in de tijd; Bovenste rij van links naar rechts; Johan Koreman, Bertus Cornel, Adriaan Flipsen, Jan Vos, John Norbart en John Koreman. Onderste rij van links naar rechts; Kees Bossers, Jos Koreman, Arjan Bossers, Marcel Hoeven, Ad Pals en Arie Koreman.

Programma

  • podium 1 van 15:00  tot 16:30: Zwarte Fanfare
  • podium 2 van 16:30  tot 17:45: Familie van Geel
  • podium 1 van 16:45 tot 18:00: Duinstedenkapel
  • podium 2 van 18:00 tot 19:15: Die Bayerische Dorfkapelle
  • podium 1 van 18:15 tot 19:30: Essener Muzikanten
  • podium 2 van 19:30 tot 20:45: Morava
  • podium 1 van 19:45 tot 21:00: D’Ossekoppe
  • podium 2 van 21:00 tot 23:00: Blaaskapel Stesti

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina

En wat is er toch veel veranderd de afgelopen vijftig jaar.

Die Bayerische Dorfkapelle;

De kapel is als ‘De Dorsvlegels’ begonnen in 1968, met leden uit de harmonie. Het repertoire bestond toen uit populaire lichte muziek. Ons eerste optreden was bij de opening van de jachthaven in Drimmelen, wat door een jury werd beoordeeld. We kwamen met een mooie cijferlijst thuis en dat hebben we goed gevierd.

In 1970 werd de naam veranderd in Die Bayerische Dorfkapelle en werd er voornamelijk Beierse en Egeländer muziek gespeeld. We hebben regelmatig deelgenomen aan kapellenfestivals, die in de wijde omtrek werden georganiseerd. Daar was enorm veel belangstelling voor en de zalen waren altijd bomvol. Dat waren topjaren van de kapel wat gezelligheid betreft. In de jaren zeventig zijn we ook acht jaar Hofkapel geweest bij de carnavalsstichting De Biesboschrakkers, waar we mooie herinneringen aan hebben.

Tegenwoordig brengt de kapel een mix van Beierse, Bohmische, Moravische en Tsjechische muziek ten gehore. De kapel speelt op diversen kapellen festivals in Brabant en België en treedt jaarlijks op bij het nieuwjaarsconcert en de seniorenmiddag

(tekst Miranda Koreman en oud kapelleider Jos Koreman)

Reacties

0