Vierde elektrische fietsinformatiedag op 26 september

Foto: pexels

Na drie geslaagde eerdere dagen organiseert de gemeente Drimmelen op donderdag 26 september weer een elektrische fietsinformatiedag die wederom verzorgd wordt door SOAB adviseurs uit Breda.

De gezellige en informatieve dag is zowel bedoeld voor 50-plussers die geen elektrische fiets hebben en zich willen laten informeren over de elektrische fiets als voor de groep 50-plussers die er al een heeft maar de fietsvaardigheid met de elektrische fiets wil vergroten en daarmee de kans met de fiets ten val te komen juist wil verkleinen. De deelname aan de dag kost € 5,- en de lunch wordt verzorgd.

Locatie: terrein van Sportvereniging voetbal Terheijden

De fietsinformatiedag bestaat uit:

een leerzame presentatie over de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval met zowel een gewone als een elektrische fiets te minimaliseren.
Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten onder leiding van een deskundige begeleider.
Het uitproberen van verschillende elektrische fietsen.
Het  onder begeleiding van twee fietscoaches rijden van een klein parcours op het parkeerterrein om de fietsvaardigheid met de eigen gewone of elektrische fiets te testen en te vergroten.
Het desgewenst afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte.
Gezamenlijk lunch.
Een korte fietstocht op de eigen fiets door Terheijden.
Een terugblik op de dag.

Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers (09.45-15.30 uur).

Op de website www.e-biketraining.nl, is een tv-opname van een eerdere dag in Vught te vinden en kunnen 55-plussers zich onder de gemeentenaam Drimmelen aanmelden. Hebt u geen internet dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij SOAB: 076 – 521 30 80. De deelnemers ontvangen een paar dagen voor de (elektrische) fietsinformatiedag nader bericht.

Voor meer informatie over dit bericht:

Harriëtte van Fessem: 0162 – 690 190 [email protected]

Peter Veenbrink: 06 – 26 11 08 45 [email protected]

Reacties