Stem mee op de Riksja!

Femke Selders van Surplus Welzijn heeft nog maar 1 doel voor ogen: het winnen van de €10.000,- die het ANWB Fonds beschikbaar stelt aan het beste maatschappelijk project van de provincie. Met vier andere Brabantse kanshebber strijdt zij voor de overwinning zodat haar droom uitkomt: het aanschaffen van een Riksja waar iedereen in de gemeente Drimmelen plezier van heeft.

Femke: “Met deze elektrische Riksja kun je je lekker met je echtgenoot, je bejaarde moeder of je minder valide zus door de hele gemeente laten rondfietsen. Deze wordt bestuurd door een begeleider zodat jullie alle tijd hebben om samen te genieten van de omgeving, herinneringen op te halen en af en toe een pitstop te nemen. Stel dat je vader dementerend is, hoe geweldig is het dan om langs zijn geboortehuis te fietsen, alle bekende plekjes weer terug te zien en te herbeleven. Fiets langs de boerderij waar pa vroeger melk ging halen, waar hij naar school ging. Kortom, al die prikkels van vroeger weer te voelen. De Riksja is niet zomaar een vervoersmiddel, het is een totaalbeleving die we graag willen aanbieden zodat iedereen een geluksmoment kan beleven samen met een geliefde.”

Is de Riksja alleen voor ouderen, hulpbehoevenden of mindervaliden bedoeld? Femke: “Zeker niet. Iedereen mag gebruik maken van de Riksja als het aan ons ligt. We hopen er een online reserveringssysteem aan te kunnen koppelen zodat je ziet wanneer de Riksja beschikbaar is en je meteen je reservering kunt maken. Het zou mooi zijn als we kunnen rouleren met de Riksja zodat hij een maandje in iedere kern staat. Je kunt heel lang doorfietsen, waarschijnlijk zal het alleen in de wintermaanden lastig worden vanwege het weer. Een ritje zal een paar euro gaan kosten zodat we het project ook op langere termijn kunnen blijven voortzetten, want het geldbedrag dat we kunnen winnen is natuurlijk maar eenmalig. Dat wil ik allemaal nog goed gaan uitwerken, maar voor nú is het belangrijkste: WINNEN!

Help jij Femke mee met dit prachtig project? Stem hier op de Riksja! Want ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’.

Reacties