Informatiedag over elektrisch fietsen

Foto: pexels

Na drie geslaagde eerdere dagen organiseert de gemeente Drimmelen op donderdag 26 september weer een elektrische fietsinformatiedag die wederom verzorgd wordt door SOAB adviseurs uit Breda. De gezellige en informatieve dag is aan de ene kant bedoeld voor 50-plussers die geen elektrische fiets hebben en zich willen laten informeren over de elektrische fiets. Aan de andere kant is deze dag er ook voor de groep 50-plussers die al wel een elektrische fiets heeft, maar de fietsvaardigheid met de elektrische fiets wil vergroten en daarmee de kans met de fiets ten val te komen juist wil verkleinen. De deelname aan de dag kost € 5,- en de lunch wordt verzorgd.

 

De fietsinformatiedag bestaat uit:

  • Een leerzame presentatie over de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval met zowel een gewone als een elektrische fiets te minimaliseren.
  • Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten onder leiding van een deskundige begeleider.
  • Het uitproberen van verschillende elektrische fietsen.
  • Het onder begeleiding van twee fietscoaches rijden van een klein parcours op het parkeerterrein om de fietsvaardigheid met de eigen gewone of elektrische fiets te testen en te vergroten.
  • Het desgewenst afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte.
  • Gezamenlijke lunch.
  • Een korte fietstocht op de eigen fiets door Terheijden.
  • Een terugblik op de dag.

Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers.

 

Datum en locatie

De elektrische fietsinformatiedag is op 26 september 2019 van 09.45 tot 15.30 uur op het terrein van Sportvereniging voetbal Terheijden.

 

Aanmelden

Op de website www.e-biketraining.nl, is een tv-opname van een eerdere dag in Vught te vinden en kunnen 55-plussers zich onder de gemeentenaam Drimmelen aanmelden. Diegenen die geen internet hebben kunnen zich ook telefonisch aanmelden bij SOAB: 076 – 521 30 80. De deelnemers ontvangen circa een week voor de (elektrische) fietsinformatiedag nader bericht.

 

Voor meer informatie over dit bericht:

Harriëtte van Fessem: telefoonnummer 14 0162 [email protected] t.a.v. mevrouw H. van Fessem.

Peter Veenbrink: 06 – 26 11 08 45 [email protected]

Reacties