De middag van de duurzaamheid in Gemeente Drimmelen groot succes

Woensdag 10 oktober, het is net 13:00 uur, de kinderen komen voorzichtig de hal van het gemeentehuis in Made binnenlopen met hun (groot)ouders. Zij hebben een tas met speelgoed, een kapotte beer of een plastic fles bij zich. Natuurlijk willen ze wel eens zien wat voor mogelijkheden er zijn om je speelgoed te laten maken of te ruilen tegen een ander gebruikt artikel. Dat is tenslotte het doel van deze middag.

Ondertussen staan de vrijwilligers te wachten om de kinderen te vertellen over het belang van duurzaamheid.

Cedric en Gerdy Bousché, die vanuit Kiemkracht laten zien hoe je fruit droogt en de manier waarop je voedsel dus zo lang mogelijk en lekker kunt bewaren, Gert van Buurkracht komt voor de kinderen met interessante info over energiegebruik maar zorgt ook dat de ouders hun vragen over zonnepanelen kunnen stellen en Johan van de recreatieboerderij geeft de kinderen een gezonde traktatie in de vorm van een appel.

En natuurlijk waren de dames van de Madese Natuurvrienden er voor het knutselwerk, samen met de kinderen maakten zij een nieuw spel van een plastic fles. De tafels zaten bomvol!

Drimmel, de bever van de gemeente Drimmelen die zich al jaren bezighoudt met afvalscheiding binnen de gemeente, kwam ook nog even binnenlopen zodat de kinderen op de foto konden. Ondertussen hielden de poppendokter en speelgoedmonteur ook praktijk in de hal, de grootste beer die gewond binnen werd gebracht was groter dan de eigenaresse zelf, maar ging wel weer helemaal gezond naar huis! Allemaal dankzij de hulp van de poppendokter. Tassen met speelgoed waar eigenlijk niets meer mee wordt gedaan werden binnengebracht en ging met andere eigenaren naar huis, want wat de een niet meer leuk vindt, daar kan een ander kind weer graag mee naar huis gaan.

De jeugd heeft de toekomst, hoe cliché het ook mag klinken, het is belangrijk dat juist onze kinderen weten dat niet alles weggegooid en opnieuw aangeschaft hoeft te worden, maar dat er mogelijkheden zijn om spullen opnieuw te gebruiken…..deze middag heeft veel wegen daarin geopend. Een fijne samenwerking tussen Duurzaam Drimmelen, Gemeente Drimmelen en Kinderopvang Eskadee was de aftrap naar meer mooie initiatieven om samen te gaan voor een duurzame samenleving.

Verslag: Gerdy Zijlmans

Reacties