Aftrap AutoMaatje in Lage Zwaluwe

Vrijdagmiddag 9 maart organiseerde de KBO in Lage Zwaluwe een middag in het kader van NL Doet. Wethouder John van Oosterhout was hierbij aanwezig en hielp die middag een handje mee.

De middag werd gestart met de aftrap van het initiatief AutoMaatje in onze gemeente. Zowel wethouder John van Oosterhout als wethouder Jan-Willem Stoop waren hierbij aanwezig en maakten de allereerste ritten als AutoMaatjes.

AutoMaatje is een landelijk project van de ANWB en de KBO heeft dit mooie initiatief aangedragen tijdens een van onze Meet & Match bijeenkomsten. Naar aanleiding van deze Meet & Match-pitch wordt AutoMaatje in samenwerking met SWO nu ook in onze gemeente georganiseerd.

In de gemeente Drimmelen zijn er een heleboel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een bezoekje naar een winkel of  een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en helaas daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Voor meer informatie kunnen inwoners terecht op:
www.swodrimmelen.nl/automaatje

Reacties

gallery
36023
Vrijdagmiddag 9 maart organiseerde de KBO in Lage Zwaluwe een middag in het kader van
https://drimmelen.nieuws.nl/gemeente/36023/aftrap-automaatje-in-lage-zwaluwe/
2018-03-09T19:27:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2018/03/09141327/AutoMaatje-13.jpg
automaatje, nl doet, SWO
Gemeente, Lage Zwaluwe