Strenge controle alcohol schenken aan jeugd onder 18 jaar met ‘mysterie drinkers’

Foto: Wim Verhoeve

In 2017 zijn in de gemeente Drimmelen 75 gelegenheden gecontroleerd waar alcohol werd verkocht of geschonken. Het gaat hierbij om supermarkten, (illegale) horeca, paracommercie, (inpandige) slijterijen en evenementen.

Vergunning en bedrijfsvoering

De BOA en een toezichthouder Drank- en Horecawet uit het district de Baronie hebben samen deze controles uitgevoerd. In 1 geval was er geen vergunning aanwezig en bij een ander geval was de leidinggevende niet aanwezig.  

Leeftijdscontrole

Daarnaast is er bij de controles gebruik gemaakt van mystery shoppers. Deze mystery shoppers zijn al 18 jaar, maar zien er jonger uit. Het personeel moet vragen naar een identiteitsbewijs om de leeftijd te controleren. In 4 gevallen gebeurde dit niet en kreeg de eigenaar een waarschuwing. In 1 geval gebeurde dit voor de tweede keer niet en kreeg de eigenaar een dwangsom opgelegd.

Crazy Carnaval

Tijdens het Carnaval zullen BOA’s de horecagelegenheden extra controleren op het bewaken van de leeftijdsgrenzen voor het schenken van alcohol. Voor jongeren onder de 18 is er een speciaal alcoholvrij café bij Onze Buren: Crazy Carnaval.

Carnavalsvereniging Cs. de Mayeners heeft subsidie ontvangen van de gemeente om dit alcoholvrije café voor de tweede keer te mogelijk te maken. Het gemeentebestuur doet een appel op de horecaondernemers om zich – ook tijdens Carnaval – aan de regels te houden, zodat jongeren gebruik gaan maken van het Crazy Carnaval café.   

 

Reacties

article
33744
In 2017 zijn in de gemeente Drimmelen 75 gelegenheden gecontroleerd waar alcohol werd verkocht of
https://drimmelen.nieuws.nl/gemeente/33744/strenge-controle-alcohol-schenken-aan-jeugd-18-jaar-mysterie-drinkers/
2018-02-08T07:53:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/92/2017/02/01204323/190.jpg
crazy carnaval, drank en horecawet
Gemeente