64 Brabantse burgemeesters in videoclip Thomas Pieters

Thomas Pieters lanceerde recent ‘Mijn Brabantse Hart’; een verbindend Brabant lied + clip.

‘Wat is er nou mis met een beetje lief zijn voor elkaar? Laten wij als Brabanders in deze donkere dagen dan maar het goede voorbeeld geven’, aldus Pieters. De bijbehorende videoclip, waarin tal van prominente Brabanders acteren, ging afgelopen vrijdag in de Statenzaal van het Provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch in première (zie video hieronder).

De afgelopen maanden heeft, de voor het grote publiek relatief onbekende, Pieters in het diepste geheim gewerkt aan het project. En niet zonder succes. Maar liefst 64 Brabantse burgemeesters en de commissaris van de koning spelen mee in de videoclip. Met de clip, waarin de ‘Schat van het zuiden’ gevonden wordt, wil Pieters een lief geluid uit Brabant ons land in brengen. Pieters: “Het is al jaren mijn droom om héél Brabant te verbinden. Van bakker tot burgemeester en van Berry van Aerle tot Bertus Borgers; voor even houdt iedereen van elkaar.” Veel prominente Brabanders vonden het zo’n wonderlijk idee dat ze Pieters aanboden deel te nemen aan het project. Zo nemen Guus Meeuwis, Frank Lammers, Steven van Brunswijk en Jacqueline Govaert een belangrijke rol voor hun rekening in de video.

Gaat hier je Brabantse hart sneller van kloppen? Oordeel zelf! Mocht er ooit een Brabants volkslied komen, dan kan het nummer concurrentie verwachten van o.a. Brabant – Guus Meeuwis, ‘Het leven is goed op het Brabantse land’, ‘Het Lied van Hertog Jan´ en het ‘Brabantsch Volkslied’.

Reacties

0