Maar liefst 3 van de 24 Brabants Besten gevestigd in de gemeente Drimmelen

Brabants Besten zijn ondernemers in de provincie Noord-Brabant die het goede voorbeeld geven door werkgeverschap en bedrijfsvoering optimaal in te vullen. Niet alleen voor zichzelf en het bedrijf, maar ook voor hun werknemers en hun omgeving.

Zij zetten hun medewerkers op een vernieuwende wijze in en benutten de mogelijkheden van de Brabantse beroepsbevolking. Hiermee zijn zij een inspiratie voor anderen en daarom heeft gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant ze op 16 januari 2019 benoemd tot Brabants Besten.

De onderscheiden ondernemers doen dat bijvoorbeeld door mensen met een handicap aan te nemen en te begeleiden, door mensen op de werkvloer meer inspraak te geven over de inrichting van het werk, door een programma op te zetten waardoor oudere medewerkers langer fit blijven of door mensen zonder werkervaring binnen hun bedrijf op te leiden.

De gemeente Drimmelen mag met trots vermelden dat 3 van de 24 Brabants Besten 2019 hun bedrijf in onze gemeente gevestigd hebben. Deze 3 ondernemers die op 16 januari 2019 officieel benoemd zijn tot Brabant Besten 2019 zijn:

  • Huub de Koning (de Koning Groep B.V. gevestigd in Drimmelen)
  • Dieuwke Simonis-Stellinga (Onze Kerk in Hooge Zwaluwe)
  • Judith Vermeulen (Opera Group in Made)

*Huub de Koning (de Koning Groep B.V. gevestigd in Drimmelen)

Specialist in: schilderwerk en onderhoud van jachten en objecten

Wat vindt hij belangrijk? De Koning Groep leidt mensen op in het bedrijf. Ook als ze geen ervaring hebben met schilderen. Het idee daarachter is dat je mensen een kans moet geven, proberen het beste uit ze te halen. “We investeren daarin.”

Wat levert het op? Degenen die het opleidingstraject met succes doorlopen zijn allemaal gemotiveerde krachten, met wie De Koning Groep een langdurige relatie heeft. In de 25 jaar die het bedrijf bestaat, zijn minder dan tien mensen uit zichzelf opgestapt. “Ze krijgen kansen bij ons, ik denk dat ze daardoor loyaler zijn.”

*Dieuwke Simonis-Stellinga (Onze Kerk in Hooge Zwaluwe)

Specialist in: gastvrijheid

Wat vindt ze belangrijk? Dieuwke Stellinga en haar man wilden samen in de horeca. Daarmee zouden ze hun brood verdienen, natuurlijk, maar het moest meer zijn dan dat. In hun restaurant, een verbouwde kerk, werken onder anderen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We willen bijdragen aan de maatschappij.”

Wat levert het op? Hun imago van een plek waar goed voor mensen wordt gezorgd, is ook op zakelijk vlak belangrijk. Bovendien wordt het ‘normale’ personeel er beter van. “Ze leren begrip te hebben voor mensen die anders zijn en voor elkaar.”

Dieuwke Simonis-Stellinga vertelt: “Onze gasten zien ons als een plek waar goed voor mensen wordt gezorgd en waar het draait om verbinding en persoonlijke aandacht”. Zakelijk gezien is dat imago ook mooi, maar verder vindt ze het niet zo bijzonder dat er mensen met een beperking werken: “Je moet het gewoon dóen, niet te ingewikkeld maken. Als je het kapot denkt, doe je niks”.

 

*Judith Vermeulen (Opera Group in Made)

Specialist in: elektronische besturingssystemen

Wat vindt zij belangrijk? Mede-eigenaar Judith Vermeulen ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om zich in te zetten voor een betere instroom in de techniek. Opera wil op een andere manier kijken naar de mogelijkheden van mensen en veel investeren in scholing.

Wat levert het op? Automatisering en innovatie vragen om anders geschoolde mensen. Hiervoor heeft Opera een speciaal scholingsbudget. Daarmee hebben medewerkers zonder technische achtergrond de kans gekregen om elektromonteur te worden.

Judith Vermeulen over haar ambassadeurschap voor Brabants Besten 2019: “Ik zie het als mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om meer jonge mensen kennis te laten maken met veel verschillende onderdelen van techniek en daardoor interesse te wekken voor beroepen en richtingen waarvan het bestaan in eerste instantie zelfs niet bekend was. Dit doe ik actief door intern excursies te organiseren voor verschillende leeftijdscategorieën, presentaties op scholen en congressen te geven, en deelname in verschillende brancheorganisaties en werkgroepen waar dit thema hoog op de agenda staat. Uiteraard is er nog een persoonlijke ambitie om juist ook meer meisjes voor techniek te laten kiezen. Al deze activiteiten krijgen door mijn ambassadeurschap een groter podium. En met de andere ambassadeurs kunnen we krachten bundelen.”

 

 

Reacties