Kunst & muziek aan de haven van Hooge Zwaluwe

Van 14.30u tot 18.30u gaan muziek en kunst hand in hand aan de haven van Hooge Zwaluwe

Vanmiddag organiseert Stichting ToonArt “Kunst en Muziek aan de Haven”.Dit kunst- en muziekfestival heeft een relatie met ‘water’ en wordt georganiseerd insamenwerking met Gemeente Drimmelen en Waterschap Brabantse Delta. Beiden zijn speciaal voor deze dag de hoofdsponsors.

Waterschap Brabantse Delta heeft het betreffende gebied de afgelopen jaren grondig gereconstrueerd. Vanmiddag om 15.30u zal het gemaal Emilia, sluit- en pronkstuk van dit project, op feestelijke wijze officieel geopend worden. Het Waterschap maakt het mogelijk om vanmiddag met een aantal authentieke zalmschouwen mee te varen, waarbij op deskundige wijze uitleg gegeven wordt over de verrichte
werkzaamheden. Over de reconstructie van het gebied zijn op deze link nadere details te lezen.

Werkzaamheden aan gemaal Emilia
Werkzaamheden aan gemaal Emilia

Zoals de naam al zegt staat tijdens dit evenement ook kunst en muziek centraal. Diverse kunstenaars uit de gemeente Drimmelen presenteren hun werk en sommigen van hen zijn actief bezig met het vervaardigen ervan. Op het water van de haven wordt een ponton geplaatst, dat dienst doet als podium voor de optredende muziekgezelschappen.

Muziekprogramma:
Vanaf de start DJ’s Rolf en Sven
ca. 15.20 uur Die Bayerische Dorfskapel uit Lage Zwaluwe,
ca. 16.00 uur De Dixie Boys met hun jazz uit Teteringen,
ca. 17.30 uur Fanfare Concordia uit Hooge Zwaluwe.
Rolf en Sven breien het gehele festijn aan elkaar met hun muziek. Aan muziek dus geen gebrek!

Ontmoetingscentrum Zonzeel en Martika’s Kitchen hebben toegezegd voor de inwendige mens te zorgen.
Graag tot vanmiddag 14.30 uur tot 18.30 uur!
En let op: Parkeren van auto’s bij de Haven is niet mogelijk. U kunt parkeren aan de Stationsweg bij het terrein van HZ’75 en daar tegenover op de parkeerplaats langs het spoor. Van daaruit wordt een regelmatige pendeldienst naar de Haven onderhouden door DUTAX. Of kom lekker op de fiets of lopend.

Reacties