BNB De IJsvogel Drimmelen. “Maar het Dorpshuys blijft ook belangrijk”

We zijn op bezoek bij Mario en Anita Joore, in Drimmelen. Al bijna 5 jaar exploiteert Anita cultureel centrum Ons Dorpshuys. Nu heeft het ondernemende echtpaar de aangrenzende voormalige basisschool (Het Klaverblad) kunnen overnemen van de gemeente en hebben zij het plan om in de 1100 m2 tellende ruimte onder andere een B&B in te beginnen.

Maar daar blijft het niet bij. Anita: “Er zal in de oude aula ook een theaterzaal komen, met een podium voor lokale kleine comedy, toneel en jong talent. We blijven de maatschappelijke functie voor het dorp houden, dat staat bij ons voorop. Alle verenigingen, en dat zijn er maar liefst 18, zullen altijd welkom zijn. Verjaardagen en andere feesten en partijen zullen altijd bij ons gevierd kunnen worden, voor onze gasten verandert dat niet.

Oude aula van voormalige basisschool Het Kaverblad
Oude aula van voormalige basisschool Het Kaverblad

Mario leidt ons rond in het schoolgebouw. Mario: “In dit klaslokaal gaan wij zelf wonen. Ik ga dat zelf verbouwen tot een grote studio, ons eigen huis staat momenteel te koop. Vier andere lokalen worden verbouwd tot B&B kamer met het bed op de vide, en ook een stapelbed. Zo kunnen er per kamer maximaal 4 mensen logeren. In een ander klaslokaal komt een B&B kamer die geschikt is voor mindervaliden. Alle kamers hebben een eigen voordeur, en ook een achterdeur naar de ontbijtzaal. De grote hoge lokalen hebben allemaal mooie raampartijen en een aangrenzend terras/tuintje. Anita zal zich vooral bezighouden met Het Dorpshuys, en ik wil me meer gaan richten op de B&B. Het ontbijt verzorgen, het de gasten naar hun zin maken en wegwijs maken in de omgeving”

Even later zitten we aan de koffie. Er komt een man voorbij lopen met een enthousiast hondje dat kwispelend onze kant op komt. Anita: “Oh wacht, dat is Caspertje, die weet dat ‘ie van mij altijd iets lekkers krijgt.” Even later komt ze uit de keuken met een soepbot. Ook dát is Het Doprshuys dus. Maar waarom een B&B? Mario vertelt dat, buiten het feit dat er ook brood op de plank moet komen, ze graag een totaalplaatje willen voor het dorp. “Het dorp heeft voor waterrecreanten en toeristen enorm veel te bieden. Maar ook mensen die hier feesten kunnen blijven slapen. Of als jij thuis een feest hebt en je wil je gasten die niet uit de omgeving komen in het dorp laten overnachten. Wij denken ook dat, doordat de school weer een bestemming krijgt, dit vandalisme tegengaat. We willen ook iets extra’s kunnen bieden aan onze gasten. Zo ben ik een zalmschouw aan het restaureren en kunnen mensen bij ons straks ook fietsen huren. We gaan een samenwerking aan met Biesbosch Evenementen verhuur om toeristen nog meer te kunnen bieden.”

Hoe de B&B gaat heten kan Anita ook al verklappen. “Dat wordt BNB De IJsvogel. Ik twijfelde eerst nog wat over de naam, maar toen ik de eerste keer deze naam vertelde aan een bekende die ik tegenkwam in het dorp, vloog er een ijsvogeltje vlak langs ons. Ik ben niet bijgelovig maar dat was wel heel toevallig, dus daar komen we nu niet meer onderuit. Wat we ook willen benadrukken is dat iedereen uit het dorp altijd welkom is bij ons. Ook de ‘nieuwelingen’ die hier later zijn komen wonen. Wat wij willen is saamhorigheid en gezelligheid voor iedereen. Het zal aanpoten worden voor ons, maar we krijgen ook genoeg hulp. We zijn inmiddels zo goed op elkaar ingespeeld dat we een goed team vormen, we hebben er alle vertrouwen in.”

Facebook Ons Dorpshuys

 

 

 

Reacties