Een gezellige eerste ‘Tafelgenoot’

Foto: Ad Bogerd

Voor organisatoren Janet Crezée en Lilian Lambrechts is het best spannend. Komen de gesprekken op gang, wordt het een geslaagde avond?

Maandag 26 november
Al snel stroomt eetcafé ‘Hier is ‘t’Lage Zwaluwe vol. De 27 tafelgenoten beleven de primeur tijdens deze allereerste ‘Tafelgenoot’. Het idee is om alleenstaanden van alle leeftijden op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen met als doel: leuke gesprekken, gezelligheid en lekker eten. Lilian: “Want dat doe je niet zo snel als alleenstaande weet ik; uit eten gaan. En dat is jammer, want ook als alleenstaande wil je graag een hapje buiten de deur eten. En wat is dan leuker dan dat dit in je eigen dorp kan, samen met andere alleenstaanden. In het begin liepen de aanmeldingen nog niet zo hard, maar vooral die laatste week stroomden ze binnen en kwamen we al snel op 27 aanmeldingen.”

Bij het dessert wordt er van stoelen gewisseld en krijgen de gesprekken weer een andere wending. Eigenaar Ad Bogerd trakteert nog op een ijsje en daarna wordt de geslaagde avond afgerond. Lilian: “Janet en ik willen het team van eetcafé ‘Hier is ‘t’ bij deze bedanken voor de goede zorgen.”

Het vervolg
Lilian: “Ja, natuurlijk gaan we door. En wat zou het leuk zijn als we dit in alle kernen van de gemeente kunnen organiseren. We hebben al aanmeldingen van horeca-eigenaren die hier graag hun locatie voor beschikbaar stellen. De volgende Tafelgenoot is 28 december bij De Korenbeurs. Ook Onze Kerk in Hooge Zwaluwe werkt graag mee, daar zijn we op 10 januari uitgenodigd. Houd onze Facebook in de gaten voor alle data, en als je je wilt opgeven kan dat via [email protected]

 

 

Reacties

0