Wandelen en fietsen in de “De Voortuin van de Biesbosch”

Het Vrijetijds Platform Drimmelen heeft, in samenwerking met de lokale ondernemers, twee wandelroutes en twee fietsroutes uitgezet door de prachtige natuur rondom Drimmelen en door het Nationaal Park de Biesbosch.

De routes maken het mogelijk dat u informatie krijgt over bezienswaardigheden zoals natuurweetjes, historie of streekgebonden informatie. U kunt de informatie verkrijgen via de app van izi.TRAVEL die op de telefoon of een tablet is te downloaden.

U kunt als fietser of wandelaar  rekenen op een hartelijke ontvangst door ondernemers in gemeente Drimmelen die zich langs of nabij de routes bevinden. U ziet waar u wat kunt eten of drinken, waar informatie over de route en de omgeving kan worden verkregen en waar de elektrische fiets kan worden opgeladen. Al deze informatie is in de izi.TRAVEL app opgenomen, download ‘m vandaag nog!

Drie polder route (8 km )

Dit is een wandelroute naar natuurgebied De Worp. Als u van rust, natuur en de sfeer van vroeger houdt, zal De Worp en directe omgeving u zeker niet teleurstellen. De wandelroute leidt u niet alleen door een gedeelte van het landgoed  van De Worp, u komt ook door de schilderachtige dorpjes  Drimmelen en Oud-Drimmelen en de hieraan grenzende polder.

Gat van den Ham (16 km)

De omgeving van het Gat van den Ham is bijzonder! Het heeft zich ontwikkeld tot een prachtige rustige biotoop voor vogels, vissen en klein wild. Deze wandelroute start vanaf het TOP Lage Zwaluwe en neemt u mee naar het natuurgebied Gat van den Ham.

Rondje Drimmelen (36 km)

Met de fietsroute ‘Rondje Drimmelen’ ontdekt u de verscheidenheid van de Voortuin van de Biesbosch. Deze route leidt u langs de verschillende natuurgebieden en landerijen, door de dorpen en gehuchten met hun monumentale woningen en boerderijen. U komt langs de Schans in Terheijden en de Linies van Den Hout en de Munnickenhof, die zijn gebruikt om de Hollanders te verdedigen in zowel de Spaanse- als de Oostenrijkse Successieoorlog. En zo treft u nog meer culturele en historische hoogtepunten aan die het gebied rijk is.

Rondje Biesbosch (55 km)

Vanaf mei 2017 vaart er een veerdienst tussen Lage Zwaluwe (Biesboschweg / “Thorpad”) en de Biesbosch (Jacominaplaat). U kunt starten vanuit Lage Zwaluwe. Deze route laat u genieten van een korte vaartocht met het veer over de rivier De Amer naar het Nationaal Park de Biesbosch.

In izi.TRAVEL worden routes beschreven met de toeristische bezienswaardigheden waarlangs de route loopt, gebruikmakend van geschreven en gesproken tekst, foto’s en video’s.

Met de izi.TRAVEL App kunt u deze route volgen met uw eigen telefoon met uw data abonnement, maar ook kunt u tevoren op routes downloaden naar uw telefoon of tablet. Met de izi.TRAVEL App krijgt u onderweg alle bij de route behorende informatie op het juiste moment aangeboden.

Nadere informatie is te vinden op de website http://www.voortuinvandebiesbosch.nl/.

Daar kunt u de App en de routes vinden en naar uw telefoon downloaden.

Als u vragen hebt over deze en andere routes of izi.TRAVEL, neemt u dan contact op met Frans Fronik, Boswachter Publiek ([email protected])

Reacties