Saradag Made, Groot Groen Feest Terheijden en Din de Ridder op de lokale TV

Foto: Omroep Drimmelen

Vanaf 28 april om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

Groot Groen Feest Terheijden

Op 15 april 2023 vond in Terheijden het Groot Groen Feest plaats. Het doel van deze dag was om inwoners van de gemeente Drimmelen, jong en oud, te inspireren en te motiveren om samen te werken aan een mooie duurzame, inclusieve en gezonde toekomst. Er waren locaties in het centrumvan  Terheijden en  In en rondom De Abt diverse marktkramen. In de foyer van De Cour werden kinderactiviteiten georganiseerd. 

Saradag Made

Ruim 30 jaar geleden ontstond een mooie en gezellige traditie in het Brabantse Made. Een kleine groep dames die 50 jaar werden of al waren namen het initiatief om een Saradag te organiseren. In oktober werd op facebook vermeld dat de Stichting Sara opgeheven zou worden. Na een kennismaking met het voormalige bestuur besloten Jolanda en Carla echter de Saradag in een nieuw jasje te steken. Even later voegde Monique zich ook toe aan het nieuwe bestuur en de Sara-stichting Made was geboren. De traditie zet zich dus voort!

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favorieten muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze  uitzending zijn we te gast bij Gerjo Leijten.

Muziek in de regio-Susan Damen

In onze rubriek ‘Muziek in de regio’ kunt u dit keer kijken en luisteren naar Susan Damen. Zij was -met haar brede repertoire- al op heel wart feestjes in de regio te bewonderen en nu ook te zien bij Omroep Drimmelen.

Portret-Din de Ridder

In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Din de Ridder uit Terheijden.  Hij vertelt in een stortvloed van woorden over zijn jeugd, zijn levensloop en natuurlijk over zijn grote liefde: het wielrennen.  Natuurlijk met mooie foto’s en wat filmfragmenten.

Bijzondere hobby’s-Bidprentjes verzamelen – deel 1

Voor onze serie ‘Bijzonder Hobby’s ging verslaggever Joost Pieterman dit keer op bezoek bij Piet de Jong. Hij ging met hem in gesprek over een wel heel bijzondere hobby, namelijk het verzamelen van bidprentjes en doodsprentje en het verschil tussen die 2. Piet vertelt vol passie over deze prentjes en hun geschiedenis. In een volgende aflevering zal hij ons zijn prentjes laten zien. 

Dorpsgericht Werken-Digitaalhuis

Iedere maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Peter Geluk, ambassadeur laaggeletterdheid, en met Zanza Loupias van het Digi-Taalhuis Theek 5.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? 

Cookieinstellingen