Prettige feestdagen!

Foto: Privé collectie

De mooiste dagen van het jaar komen eraan, althans ik vind die de mooiste, omdat alles mooi versierd is en alles ziet er zo vrolijk uit.

Nu kunnen de kerstdagen wel de mooiste dagen zijn van het jaar, maar dit jaar gaat het toch wat anders zijn voor mij. Zoals ik vorige week al zei, dat ik het best spannend vind en dat er wat stress was ontstaan vanwege wat ik mag eten en hoe ik er mee omga. Op dit moment blijft het nog een verassing wat ik ga eten met kerst, maar ik ga zeker verstandige keuzes maken om toch nog op een gezonde wijze te kunnen genieten van de kerst.

Vroeger begon bij mij de kerst al bij kerstavond. We gingen als kind graag mee naar de kerk om de avondmis te volgen, waarna we met zijn allen naar mijn opa en oma gingen om lekker te eten. Daar had mijn oma de tafel klaar gezet met heerlijke broodjes en lekkere worstenbroodjes. Helaas is mijn oma niet meer goed ter been en vieren wij ook geen kerstavond meer, De samenhorigheid en de familieband mis ik daardoor enorm maar het eten absoluut niet. Kerst is er niet om je vol te vreten maar om gezellig met elkaar te zijn. Gezellig samen zijn met vrienden familie en alles wat je lief is. Zo zijn bij mij mijn honden enorm belangrijk en horen er ook bij.

Nu weer to the point, zoals ik al eerder vertelde ga ik letten op wat ik eet en bewuste keuzes maken als er vlees op het menu staat, want ik eet liever geen varkensvlees. Ook geen stokbrood en sausjes. Van het toetje neem ik een klein beetje. Dit doe ik omdat kerst wel gewoon kerst is en ik me niet hoef af te zonderen van de rest. Het enige wat lastig is als er vragen zouden kunnen komen van ‘moet je niet meer?’ of ‘heb je wel genoeg?’ of ‘dit moet je echt proberen!’ Ik ben bang dat ik dat lastig ga vinden, maar ik ga mijn best doen om niet meer te eten dan nodig is. Ik wil graag afvallen en daar hoort bewust worden en nee kunnen en durven te zeggen ook bij.

Ik laat jullie graag volgende week weten hoe de week is verlopen. Het wordt een rare week; allereerst de kerstdagen en daarna moet ik nog drie dagen werken en dan is het gedaan daar. Dan moet ik afscheid nemen van mijn lieve collega’s, maar ga ik een gelukkiger en beter nieuwjaar tegemoet. Daarnaast zijn er volgende week geen trainingen helaas, dus dat wordt naast de kerstdagen en werk veel wandelen met mijn honden om toch in beweging te blijven.

Als afsluiter van deze blog wil ik jullie allen hele fijne kerstdagen wensen, waarbij het samen zijn belangrijk is, zodat iedereen kan genieten van een mooie kerst.

Fijne feestdagen en tot volgende week, Iris.

Iris wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Iris ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

0