Doelen voor de volgende periode

Foto: Iris Bakker

Hier ben ik weer! Zit ik lekker met  een kopje gember thee te bedenken wat ik jullie moet vertellen; het is zo moeilijk nog voor mij om een blog te schrijven en ja, wat moet er in staan. Dit keer ga ik jullie vertellen wat mijn doelen zijn voor de volgende periode. Mijn hoofddoel is natuurlijk het afvallen. Maar ja, dit ga ik natuurlijk ook bereiken door tussendoelen.

Allereerst maakte ik me enorm zorgen, de alarm bellen gingen bij mij weer af HELP!! het is bijna kerst, wat nu? Na wat gepraat hierover te hebben, hebben we besloten dat kerst ook wel een ding is waar je ook wel van mag genieten, maar denk er wel aan dat met mate te doen. En nee, ik bedoel niet met maten mijn vrienden, maar ik bedoel dat ik rekening moet houden met wat ik eet.

Tussendoel: gezonde kerstdagen

Om het heel makkelijk uit te leggen: je hebt koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten heb je nodig voor energie, eiwitten zijn goed voor spieren en vetten die zijn weer te verdelen in verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Het probleem is bij koolhydraten als je overmatig energie krijgt en er niks mee gedaan wordt, wordt het omgezet in vet, dat wil ik natuurlijk niet! Het is dus voor mij verstandig om bijvoorbeeld geen brood te eten bij het kerstmaal. Om een lang en ingewikkeld verhaal kort te maken: ik ga met kerst geen stokbrood en of sauzen bij mijn vlees eten en ik houd rekening met de keuze voor vlees. Dit is daarom ook mijn eerste tussendoel van deze periode om de kerstdagen zo gezond mogelijk en verantwoord door te komen.

Na mijn blog van vorige week heb ik weer lekker het sporten verder opgepakt. Ik vind het weer leuk om lekker te gaan sporten,  zoals jullie kunnen zien aan de foto’s. Het heeft mij goed gedaan om een leuke en mooie blog te maken voor jullie waar ik eerlijk en open ben geweest over mijn gevoelens en hoe ik me de afgelopen periode heb gevoeld, maar ook hoe ik er doorheen ben gegaan. Het is met vallen en opstaan en gelukkig ben ik weer opgestaan en klaar voor de nieuwe periode.

Ik maak even een korte opsomming met de dingen die er in deze periode gaan gebeuren.

  • Aan het einde van de maand stop ik met mijn baan waar ik alleen maar stress van heb
  • 16 januari mag ik opnieuw mijn examen doen en ga ik er weer voor
  • Hopelijk een nieuwe baan
  • Minder stress
  • Veel sporten en na het nieuwe jaar meer sporten.
  • Meer tijd voor mezelf en mijn honden maken

Dat zijn al aardig wat dingen wat er gaan gebeuren in deze periode; deze dingen zouden me natuurlijk ook helpen bij mijn hoofddoel. Als ik meer tijd heb voor mezelf en mijn honden kan ik wat langer met hun gaan lopen, dit zou me alleen maar goed doen, Meer sporten, ik sport nu nog maar twee keer in de week, omdat ik gewoon te weinig tijd heb, hopelijk heb ik volgend jaar wat meer tijd. Het belangrijkste voor mijn dan is mijn examen. Ik moet het echt gewoon halen en ik ga hier echt weer zo mijn best voor doen! Het zou best wel weer spanning opleveren, maar hopelijk wordt het beloond met een dikke voldoende. Daar ga ik voor net zoals de nieuwe periode!

Ik houd jullie op de hoogte!

Tot volgende week, Iris

Iris wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Iris ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

0