Iris over haar afvalrace: “op naar periode 2!”

Foto: Iris Bakker

In deze blog vertel ik jullie hoe de eerste periode is gegaan. Helaas is het niet zo goed gegaan als verwacht, dus ga ik hier mijn verhaal doen.

Toen bekend werd gemaakt dat ik mee mocht doen met de afvalrace ging er bij mij echt van alles door mijn hoofd heen: “ik kan helemaal niet bloggen, wat is het?” en “vloggen woh, nog nooit van gehoord.” Tja, ook als 28-jarige heb ik best wel wat gemist wat betreft de social media. Ik ben er gewoon geen held in en om eerlijk te zijn over het vloggen… ik schaam mij gewoon enorm voor mijzelf. Raar he schaamte, maar iedereen heeft dat wel eens, maar ik heb dat bij alles wat ik doe. Ik denk over zoveel dingen na: ‘ doe ik het wel goed’ en ‘wat vinden ze van mij?” Met dat alles in mijn hoofd, heb ik een soort van storing in mijn hoofd gekregen. Niks ging meer, overal stress over en voelde mij nergens goed bij.

Het was niet alleen de afvalrace wat mij opbrak maar ook mijn werk. Ik werk namelijk in een bedrijf waar ik het niet zo erg meer naar mijn zin heb. Ik heb ervoor gekozen om daar mijn contract te beëindigen. Naast mijn werk volg ik ook nog een studie. Een studie die enorm zwaar is. Ik ben namelijk bezig met de opleiding rijinstructeur voor rijbewijs B. Echt een super leuk beroep; zeker het contact met de leerlingen. Maar om dat te halen moet je eerst vijf examens doen waarvan de vijfde het laatste examen is. Afgelopen 5 december had ik dit examen waarvoor ik echt zo enorm zenuwachtig was. Ik dacht alleen maar dit is mijn toekomst, ik moet dit halen. Ik had een leuke les en een handige leerling, waarna ik echt na mijn examen dacht yes in the pocket! Maar helaas heb ik het niet gehaald. Zoveel stress en zoveel spanningen de afgelopen tijd dat mijn eerste periode er onder heeft geleden.

Vorige week vrijdag heb ik een goed gesprek gehad met Jill en Michael, omdat alles voor mij zo hoog zat. We hebben besloten om na mijn examen de draad weer op te pakken en daar ga ik met volle moed tegenaan.

Vanmorgen heb ik weer na een tijd niet te sporten weer lekker gesport. Ik ga voortaan iedere vrijdagochtend bij de personal trainer trainen en woensdagavond lekker bij de groepsles trainen. Ik ga mijn best doen om er een leuke blog van te maken en ik ga weer kei hard aan de slag om weer lekker fit bezig te zijn en natuurlijk resultaat te behalen.

Ik ga ervoor, op naar periode 2!

Groetjes Iris

Iris wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Iris ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

 

Reacties