Week 6 van de Afvalrace van Aldo

Foto: Aldo Dorigo

Na een mindere week in de afvalrace heb ik nu de bal weer opgepakt. Samen met Suzanne heb ik tijdens een telefoongesprek een plan gemaakt om mijzelf beter voor te bereiden op de week.

Gaan met die banaan

Maandag en woensdag ben ik lekker gaan trainen bij Mastertrainer Michael en vrijdagochtend heb ik bij mastertrainer Robbin ook mijn personal training gedaan. Op vrijdag was ook Michael in Ulvenhout en ook de nieuwe Mastertrainer Beau was present, dit gaf een unieke intensieve training voor Maartje, mijzelf en nog één sporter met drie trainers. Super intensief en met harde, eerlijke begeleiding tot in het laatste detail, heerlijk! Vrijdagavond ben ik doorgegaan naar Standdaarbuiten voor het Rally tennistoernooi met Kim. Na een spannende pot hebben we de eerste poule wedstrijd in de mix 6 gewonnen. Het blijft een heerlijk gevoel om te voelen hoeveel sterker, fitter en scherper ik ben geworden. Zondag ben ik lekker op de fiets gestapt en ben ik voor een bak soep en de dames dubbel in Standdaarbuiten gaan kijken.

Voeding en gerechten

Veel mensen die mijn veranderingen zien vragen mij welk dieet ik volg. Ze vragen ook of ik nu heel anders en veel minder moet eten. Vaak zijn mensen dan verrast als ik zeg dat ik meer eet dan ooit. Dat ik met een groot bord havermout of 4 belegde volkoren boterhammen ontbijt. Ik eet een paar tussendoortjes, zoals fruit tussen ontbijt en lunch (ook 4 boterhammen) en dan weer tot mijn avondeten. Als ik dan laat zien hoe mijn normale avondeten eruit ziet, moet ik uitleggen hoe het voor mij werkt. Mijn lijf heeft de brandstof nodig voor al mijn Afvalrace en andere sportieve activiteiten, maar ook voor mijn normale lichaamsonderhoud.

Mijn favoriete recept is er nog niet, maar na vandaag wel. Ik kook namelijk het liefst met van alles en nog wat, te samen met een aantal kruiden waarvan ik vooraf nog niet wist dat ik ze ging gebruiken. Dus mijn recept is meer een richtlijn, mijn advies is, koop gewoon wat dingen of wat raars en maak er wat van:

Pompoensoep:

Ingrediënten:
  • 1 pompoen (maakt niet uit welke, flespompen is makkelijk omdat de schil mee gegeten kan worden, bij spaghettipompoen kan dat in ieder geval niet, dat hebben wij op de verkeerde manier moeten leren)
  • 4 wortels
  • 2 mandarijntjes
  • 1 avocado
  • enkele eetlepel kruiden (paprika, kurkuma, cayenne peper, kerrie etc.)
  • Water zodat de groenten net niet onder staan
  • Een beetje crème fraiche toeveoegen als de soep klaar is, is ook lekker
Bereiding:

Haal de zaadjes en draden uit de pompoen en snijd alle ingrediënten in stukjes.

Daarna de hele boel koken totdat de pompoen en wortels zacht zijn: dan kun je er makkelijk een vork in steken. Eerste afgieten in een bak en daarna met de staafmixer tot een mooie homogene soep pureren, eventueel een beetje van het afgegoten vocht toevoegen.

Kijk ook even naar mijn Afvalrace vlog, daarin komt waarschijnlijk ook nog een lekker recept voor bananen smoothie met cayennepeper langs! Of bezoek de afvalrace / enforce website/facebook voor recepten (meer gangbare) van onze Afvalrace voedingsdeskundige Suzanne.

Plannen voor de volgende week van De Afvalrace

Ik ga weer naar mijn vaste trainingsmomenten op maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. Dinsdagavond en zaterdag middag staan er pittige tennis wedstrijden met Kim in de Mix 6 in Standdaarbuiten op de planning. Aangezien nu het begin van het tennisseizoen is, zijn dit erg belangrijke wedstrijden om een goed startresultaat neer te zetten.

Reacties

0