Week 3 van de Afvalrace van Aldo Dorigo

Foto: aldo dorigo

We zijn al weer een week verder met de Afvalrace. Ik heb deze week hard getraind en ik begin echt te merken dat dingen beginnen te wennen. Het wekelijkse ritme van maandag, woensdag en vrijdag trainen, het 4 tot 5 maal per dag eten en dit gedetailleerd bij houden; Het wordt de nieuwe standaard.

Helaas boekte ik deze week in kilo’s weinig vooruitgang.

Helaas had ik ook mindere momenten deze week. Door mijn slaapapneu heb ik een paar zware nachten gehad. Gewoonlijk is het dan al pittig om lekker door de dag te komen, maar een uur lang knallen in een training houdt ook niet over. Eigenlijk gingen de trainingen onverwacht goed. Michael heeft zware boven- en onderlichaam oefeningen en pittige loopoefeningen afgewisseld. Op vrijdag kreeg ik een pittige training van Robbin. Ondanks veel lachen en gein, hebben we flink gewerkt. Daarna was het tijd om te meten; na vorige week 110.7 was het deze week 110.8. Flink balen dus en het is behalve het nog altijd niet halen van calorie-doelstelling ook niet echt ergens aan te wijten. ’s Avonds nog thuis even nagewogen maar helaas het lag niet aan de weegschaal van Robbin. Ongelooflijk maar waar, werd ik zaterdag wakker en ben ik voor de gein nog eens op de weegschaal gaan staan. 109.3 kg. Wat een goede nacht slaap kan doen!

Gevoelsmatig en in centimeters is de verandering wel heel merkbaar.

Gelukkig zijn er ook een hoop dingen die wel merkbaar verbeteren. Deze week heb ik een riem die altijd in het 2e of 3e gaatje zat mogen voorzien van een nieuw gaatje. Een andere riem die op de grootste maat zat draag ik inmiddels op het 3e gaatje. Gevoelsmatig is het verschil nog veel groter. Ondanks dat ik weinig onzeker ben geweest over mijn gewicht, had en heb ik toch veel moeite met foto’s van mijzelf of om mijzelf in de spiegel te (echt) bekijken. Hoe fijn is het om nu al vooruitgang te zien. Als ik langs een raam loop en mijn silhouet zie vind ik het al zoveel beter.
Ik werk op de eerste verdieping van ons kantoor en ga expres vlot de trap op en in plaats van collega’s beneden te bellen maak ik expres een extra loopje. Het voorheen verafschuwde sta-bureau vind ik tegenwoordig juist ook heel fijn.

Plannen voor de volgende week.

Komende week gaan we weer lekker trainen en dinsdag is er een informatie-avond door Enforce over voeding. Hopelijk krijg ik er weer wat goede ideeën bij om van de komende weken een smakelijk succes te maken.

Reacties

0