Afvalracer Iris is begonnen!

Foto: De Afvalrace

Hallo allemaal, graag wil ik mijn even voorstellen. Mijn naam is Iris en ben woonachtig in Terheijden. Ik ben 27 jaar en ga mee doen aan de afvalrace!

Nu is de vraag natuurlijk waarom ik graag mee wilde doen en hoe ik hierop gekomen ben. Al enkele jaren ben ik aan het schommelen met mijn gewicht. Dit werd dan ineens veel en dan bleef het een tijd constant hetzelfde. Door die schommelingen voelde ik me er niet gelukkig bij en dacht ik ‘laat ik eens een dieet volgen’; dieet na dieet en viel wel wat af maar niet met een echt resultaat. Een jaar geleden durfde ik een sportschool aan (ja het aandurven van, ik was veelste bang dat er naar mij gekeken werd) dit na anderhalf jaar gedaan te hebben maar niks vooruit ben geschoten heb ik besloten om te stoppen bij de fitness. Het kwam omdat ik naar mijn idee niet de hulp kreeg die ik nodig had (voornamelijk het gevoel hebben doe ik het wel goed).

Op Facebook kwam er een bericht voorbij over de afvalrace en dacht niet geschoten is altijd mis. Graag wilde ik hulp en begeleiding hebben bij het sporten wat de afvalrace te bieden heeft. Mijn gedachten was eerst van ‘’ ik zou wel niks horen”, maar later kreeg ik een belletje of ik op een avond erbij wilde zijn waar meer verteld werd over de afvalrace. Inhoudelijk werd daar laat op de avond over gesproken, waarna het programma werd afgesloten met de vraag of je echt mee wilde doen. Ik heb JA ingevuld waarna ik 2 dagen later werd gebeld met de vraag of ik om half 9 ’s avonds wilde komen met de clou ‘’we kunnen niet kiezen’’ (what the fuck! ging er in mijn hoofd waarom zit ik hier tussen). Uiteindelijk om half 9 stipt aanwezig en ja hoor: ik mag meedoen aan de afvalrace! Oke, nu de vraag natuurlijk wat wil ik bereiken; het klinkt simpel maar ik zou graag na de afvalrace een gezonder gewicht willen hebben waardoor mijn hobby (paardrijden) makkelijker en leuker wordt, en dat ik gelukkiger zou worden met mezelf, dat ik eindelijk eens een keer van mezelf ga houden. Het onzekere weg te zetten en zekerder te worden, al wordt dit met vallen en opstaan maar zo gaat het altijd in het leven.

Het zou niet altijd even makkelijk gaan maar ik ga mijn best doen en ik ga voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven!

Iris wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Iris ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

0